dvdx.hu kezdőoldal  ·  Program leírások  ·  Program magyarosítások  ·  Letöltés  ·  Tesztek  ·  Tréningek, Programok

Fórum kezdőoldal  ·  Gy.I.K.  ·  Keresés  ·  Taglista  ·  Csoportok  ·  Regisztráció  ·  Profil  ·  PÜ olvasásához jelentkezz be  ·  Belépés

Társkereső  
Tartalomjegyzék » Érdekességek
Jó szem is kell a HDTV-hez!!!
Ugrás:  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához
rakman
KIEMELT Moderátor

KIEMELT Moderátor
PC konfigurációja
Hozzászólások: 328
Csatlakozott: 2006.01.17., Kedd, 10:08
Tartózkodási hely: Békés megye
Hozzászólás Elküldve: Szomb. Jan. 17, 2009 4:01 pm     Hozzászólás témája: Jó szem is kell a HDTV-hez!!!
  Hozzászólás, az előzmény idézésével      
Brit optikusok arra figyelmeztetnek, hogy a nagy felbontású televízióadás élményéhez megfelelő látásra van szükség, ez pedig a vásárlók többségénél nem igazolható, illetve egyértelműen hiányzik.
Az optikusokat tömörítő Vision Express nemrég részletes tanulmányban foglalta össze a fontosabb tudnivalókat a HDTV-adásokkal kapcsolatban, már ami az azokhoz szükséges feltételeket illeti. A szokásos kritériumok mellett itt megjelenik a megfelelő látás, vagyis a szemek állapotának kérdése is, amit pedig általában nem említenek meg a hasonló anyagokban, pedig nyilván nem elhanyagolható részletkérdés.
A téma azért is kerül egyre inkább előtérbe, mert egyre több HDTV-készülék talál gazdára a szigetországban - tavaly több mint 8 millió ilyen televízió kelt el, vagyis egyre több háztartásban élvezhetik a nagy felbontás jelentette élményt. Pontosabban csak élvezhetnék, a britek 60
százaléka ugyanis jó ideje nem vizsgáltatta meg szemeit, esetükben így nem igazolható azok állapota, a becslések szerint pedig a felnőttek és gyermekek egyharmada igényel szemüveget, kontaktlencsét, sokan a meglévőknél erősebbet. A szakorvosok szerint egy apró változás is jelentős javulást eredményezhet az élményben, legalábbis ami a nagy felbontású műsorokat illeti.

A problémát az jelenti, hogy még a korlátozott mértékben rövidlátók esetében is komoly minőségromlást eredményez, ha néhány méteres távolságból nézik az akár 50 hüvelykes kijelzőket. A felnőttek és gyermekek jó része így soha nem élvezheti teljes minőségében a HD-adásokat, márpedig ezek legfontosabb előnye éppen a nagyobb felbontás, az élesebb kép lenne. A 18-24 év közötti generációból 10 százalék még soha nem ment el szemvizsgálatra, tavaly pedig a 15 év alattiak alig egynegyedét vizsgálták csak meg.

Aki tnem vagyok képben!át HDTV-készülék vásárlását tervez
i, annak mindenképpen érdemes megfontolnia egy alapos kivizsgálást - már csak azért is, mert ez a televízió mellett nyilván egyéb szempontból is jól jöhet majd.

Forrás: www.sg.hu
_________________
Internet forever!

Privát üzenet küldése Felhasználó profiljának megtekintése Email küldése Felhasználó Pc konfigurációja


PC konfigurációja
Hozzászólás Elküldve: Szomb. Jan. 17, 2009 4:01 pm     Hozzászólás témája:
       


Felhasználó Pc konfigurációja

Beállítások - Hozzászólás


Hozzászólások megtekintése:

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

BBCode használata engedélyézett
.
1 / 1 oldal .:. Új téma nyitása Hozzászólás a témához

SEO


Copyright © 2005-2012 dvdx.hu Minden jog fenntartva!