dvdx.hu kezdőoldal  ·  Program leírások  ·  Program magyarosítások  ·  Letöltés  ·  Tesztek  ·  Tréningek, Programok

Fórum kezdőoldal  ·  Gy.I.K.  ·  Keresés  ·  Taglista  ·  Csoportok  ·  Regisztráció  ·  Profil  ·  PÜ olvasásához jelentkezz be  ·  Belépés

Társkereső  
Tartalomjegyzék » Érdekességek
Frissíthetelen Windowsok
Ugrás:  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához
rakman
KIEMELT Moderátor

KIEMELT Moderátor
PC konfigurációja
Hozzászólások: 328
Csatlakozott: 2006.01.17., Kedd, 10:08
Tartózkodási hely: Békés megye
Hozzászólás Elküldve: Kedd. Okt. 02, 2007 6:37 pm     Hozzászólás témája: Frissíthetelen Windowsok
  Hozzászólás, az előzmény idézésével      
Szeptember közepén írtunk arról, hogy egy olyan titkos frissítés került fel a Windows-os rendszerekre (XP, Vista), mely a felhasználói tiltás ellenére is települhetett. Ugyanis még abban az esetben is installálásra kerültek az ominózus állományok, ha a felhasználó letiltotta OS-ében az automatikus frissítést. A bloggerek között csak „lopakodó” update-nek nevezett változtatás augusztus legvégén következett be - minden figyelmeztetés nélkül. További részletek itt:

„Normális viselkedés” - így minősítette a Microsoft a minap történteket. Nemrég ugyanis mind Windows XP-re, mind Vistára feltelepültek olyan frissített file-ok, amelyek akkor is bejutottak a rendszerbe, ha a felhasználó letiltotta magánál az automatikus frissítést. A bloggerek között csak „lopakodó” update-nek nevezett változtatás augusztus legvégén következett be - min
den figyelmeztetés nélkül.

A Microsoft egyik szóvivője a következőképp reagálta le a történteket: „A Windows Update időről időre automatikusan frissíti önmagát, hogy a legaktuálisabb technológia használatát biztosíthassa a felhasználók számára; így képes frissítések után keresni, és értesíteni a felhasználókat, ha újabb változatok érhetők el.” Ugyanakkor Nate Clinton, a Windows Update programmenedzsere tegnap egy blogban arról írt, hogy a történtek miatt a cég tevékenysége nem tűnik annyira átláthatónak, mint amilyennek azt láttatni szeretnék. Magyarázattal is szolgált a redmondi alkalmazott: „A WU nem frissíti önműködően magát, amennyiben az Automatic Updates ki van kapcsolva, ez csak akkor következhet be, ha a felhasználó a WU-et használja a frissítések automatikus telepítésére, vagy az erről szóló értesítések begyűjtésére.”

Annak, aki tudni szeretné, mi változott, íme a lecserélt Vistás
file-ok listája: wuapi.dll, wuapp.exe, wuauclt.exe, wuaueng.dll, wucltux.dll, wudriver.dll, wups.dll, wups2.dll, wuwebv.dll. Ezek pedig az XP SP2-n frissített állományok: cdm.dll, wuapi.dll, wuauclt.exe, wuaucpl.cpl, wuaueng.dll, wucltui.dll, wups.dll, wups2.dll, wuweb.dll.

Időközben kiderült, hogy a rejtélyes upgrade gondot okoz. Bizonyos körülmények között megakadályozza, hogy tovább lehessen frissíteni az operációs rendszert. Akkor fordulhat elő ez a szerencsétlen eset, ha valakinél már frissült az OS, majd valamilyen okból kifolyólag kénytelen a Windows repair (javítás) funkcióját használni. Ilyen esetben ugyanis visszaállításra kerülnek az eredeti, CD-n található állományok a merevlemezre; a következő bejelentkezéskor pedig a Windows Update (WU) megpróbálja automatikusan frissíteni magát a legújabb, 7.0.600.381-es verzióra.

Némelyik WU futtatható állomány azonban nem került regisztrálásra az operációs rendszerrel, e
nnek eredményeként pedig a Windows Update a továbbiakban nem lesz működőképes. Ez azt jelenti, hogy a visszaállításhoz használt lemezen levő állományok létrejöttének ideje után megjelent update-ek nem kerülnek telepítésre - még abban az esetben sem, ha a felhasználó azokat már letöltötte. Ilyenkor az „A problem on your computer is preventing the updates from being downloaded or installed.” hibaüzenet jelenik meg a telepítés sikertelenségének okaként a képernyőn.

Szerencsére orvosolható a probléma: a rendszer által hiányolt DLL állományokat manuálisan kell regisztrálni, mégpedig a következő parancsokkal:
regsvr32 /s wuapi.dll
regsvr32 /s wuaueng1.dll
regsvr32 /s wuaueng.dll
regsvr32 /s wucltui.dll
regsvr32 /s wups2.dll
regsvr32 /s wups.dll
regsvr32 /s wuweb.dll

Az alábbi linken részletesen is leírt (angol nyelvű) folyamat végén elméletileg meg kell szűnjön a probléma, és a továbbiakban nem okozhat gondot a
z új frissítések feltelepítése.
http://windowssecrets.com/2007.....-XP-repair

Eredeti cikkek: terminal.hu
_________________
Internet forever!

Privát üzenet küldése Felhasználó profiljának megtekintése Email küldése Felhasználó Pc konfigurációja


PC konfigurációja
Hozzászólás Elküldve: Kedd. Okt. 02, 2007 6:37 pm     Hozzászólás témája:
       


Felhasználó Pc konfigurációja

Beállítások - Hozzászólás


Hozzászólások megtekintése:

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

BBCode használata engedélyézett
.
1 / 1 oldal .:. Új téma nyitása Hozzászólás a témához

SEO


Copyright © 2005-2012 dvdx.hu Minden jog fenntartva!