|
 |
Hogyan érdemes DVD filmet írni!
|
 |
|
dvdX |

Site Admin
|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
Elküldve: Szer. Dec. 14, 2005 10:19 am
Hozzászólás témája: Hogyan érdemes DVD filmet írni!
|
 |
Az els?dleges szempont, hogy ISO file kiterjesztét készítsünk a merevlemezünkre. Erre alkalmas programok DVD Shrink, DVDDecrypter, Alcohol 120, Nero, stb. programok. Ezután a Nero Burning Rom-mal megnyitjuk az ISO file-t /File-->Nyitás/. Utána már írhatjuk is a filmünket, és már nem is fog törni a film.
_________________ Üdvözlettel dvdX
Kérlek ne küldj privát üzenetet DVD-és dologgal kapcsolatban!
Nyugodtan kérdezz a Fórumon.
További info
Legutóbb dvdX szerkesztette (Hétf. Jan. 22, 2007 11:34 am), összesen 2 alkalommal
|
|
|
|
Elküldve: Szer. Dec. 14, 2005 10:19 am
Hozzászólás témája:
|
 |
|
|
Dunay |

Érdeklödő
|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
Elküldve: Szer. Jan. 25, 2006 8:08 am
Hozzászólás témája:
|
 |
W Xp van a gépen SP2-vel.
Samsung dvd íróval ha +RW-ra másolok dvd-t, az lejátszható lesz az asztali gépen.
Ha viszont -R-re írok ugyanúgy, t át minimális sebességgel, azt nem ismeri fel és kerregés közepette kiírja, hogy data cd.
Ezt Neroval és Pinnacle Instant copyval is produkálja.
Hogy javíthatnám ezt ki?
Dunay
|
|
|
dvdX |

Site Admin
|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
Elküldve: Csüt. Jan. 26, 2006 10:00 am
Hozzászólás témája:
|
 |
Próbáltad más asztalai dvd lejátszón a -R-re megírt filmet lejátszani?
Ha érzékeny a lejátszód, kíérletezz szerintem a lemezekkel, író szoftverekkel. Próbálj meg elösször ISO file kiterjesztesben írni. Másold ki a filmet ISO-ba a vinyódra/DVDDecrypter, DVD Shrink/. És után aírd meg olyan író szofttal ami tudja az ISO-t. Pl. Nero, DVDDecrypter.
További info
Legutóbb dvdX szerkesztette (Hétf. Jan. 22, 2007 11:36 am), összesen 3 alkalommal
|
|
|
dvdmaster |

Moderátor
|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
Elküldve: Hétf. Máj. 08, 2006 11:52 am
Hozzászólás témája: Re: Hogyan érdemes DVD filmet írni!
|
 |
dvdX írta: |
Az elsődleges szempont, hogy ISO file kiterjesztét készítsünk a merevlemezünkre. Erre alkalmas programok DVD Shrink, DVDDecrypter, Alcohol 120, Nero, stb. programok. Ezután a Nero Burning Rom-mal megnyitjuk az ISO file-t /File-->Nyitás/. Utána már írhatjuk is a filmünket, és már nem is fog törni a film.  |
Én is ISO-ban írom a filmeket, de maga Nero is képes a kép készítésre, és írására is.
_________________ by Master
***Digitalizálás felsőfokon!***
|
|
|
takinardi |

Játékos
|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
Elküldve: Szomb. Máj. 12, 2007 7:42 pm
Hozzászólás témája:
|
 |
Hali!
Segítséget kérnék. Kezdő vagyok a témában és pár dolgot nem értek.
Egynél több filmet szeretnék írni DVD-re (4,7GB).
Ha jól gondolom, akkor ISO file-okat kell írnom, majd ezeket kiírni DVD-re és akkor megy a több film.
A gondom ott van, hogy IMGTool-la meg is írom, de amikor ellenőrízem a Windows Media Playeren, hogy jó-e, akkor a felirat(ok) nem jelennek meg. A vinyón csak a main moive-k vannak, t át a menüket nem szedtem le, (így az nem kell).
Vagy nem ez a jó megoldás...?
Mi kellene esetleg akkor még?
köszi
|
|
|
pritamin |

dvdX Fórum TISZTELETBELI TAG
|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
Elküldve: Vas. Máj. 13, 2007 11:26 am
Hozzászólás témája:
|
 |
Szervusz Takinardi!
Pár észrevétel a problémáddal kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy játékfilmekről van szó, ezért tudni kell, hogy kettőnél többet egy lemezre nem tudsz felírni, mert így is a képminőség romlására megy az, hogy a video tömörítési rátáját csökkenteni kell, 90-100 perces filmek esetében ez még elmegy. A másik, mindenképpen olyan dvd szerkesztő programot kell majd használnod, amivel egyszerü menüt tudsz készítei magadnak ahhoz, hogy indításkor kiválaszthasd a lejátszani kívánt filmet.
A továbbiakhoz egy kérdés! Milyen formában mentetted le a filmeket: dvd forma (video-ts, audio_ts könyvtárak), vagy már video: m2v, audio: ac3, felirat: sup fájlok?
Üdv: pritamin
_________________ A DVD buhera jó, csak a család viselje el!
|
|
|
takinardi |

Játékos
|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
Elküldve: Vas. Máj. 13, 2007 11:49 pm
Hozzászólás témája:
|
 |
Szia Pritamin!
Köszönöm a válaszodat.
Mivel kezdő vagyok, lehet hogy hülyeséget írok.
Így van, a legtöbbje játékfilm. DVD Shrinkkel vetettem lejjebb a méretét.
A video_ts könyvtárakban megvannak a vob, m2v, ac3 és sup fájlok, mert legtöbbnyire feliratokat tettem rájuk és ezért kellettek.
Persze amikor IFOEdittel megíratom a kész filmet, azután már letörlöm az m2v, ac3,stb, tartalmazó eredeti mappákat. (Egy észrevétel: ha az m2v file-t megnyitom WindowsMediaPlayeren, akkor nincs hangja. Ennek mi az oka?Csak azért kérdem, mert mit lehet csinálni még ezzekel az m2v file-okkal?)
Talán annyi időm nem lenne, hogy menüt is szerkessek. Akkor az lenne a legegyszerűbb, ha filmenként egy DVD-re írok???
Mégegyszer köszönöm a választ.
Minden jót!
Üdv
|
|
|
pritamin |

|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
Elküldve: Hétf. Máj. 14, 2007 7:52 am
Hozzászólás témája:
|
 |
|
 |
|
Szervusz Takinardi!
A végéről kezdem. A jegjobb az, ha lemezenként egy filmet írsz, mert így a képminőség nem romlik láthatóan. Ráadásul írod, hogy shrinkkel már megfelelő méretre dolgoztad, így nem lesz gond vele.
Az m2v fájl a film video anyaga, önmagában csak a képi információkat tartalmazza, ezért nincs "hangja". A hang az ac3 fájl, ennek meg nincs "képe", a feliratot a sup-ból építi fel a program. Azt érdemes tudni, hogy a dvd a feliratot (a sup fájlt) nem szővegként hanem képként kezeli és tárolja, ezért n éz visszanyerni a feliratot egy dvd-ből, képkarakter felismerő prg kell hozzá (pl a subrip).
Azt írod, hogy ifoedittel már összeraktad a filmet, akor viszont nincs más dolgod, mint kiírni, pl nero-val, az a szabvány video_ts könyvtárat simán beolvassa. Természetesen ilyenkor csak a már az ifoedittel elkészített fájlok lehetnek benne (vob, bop, ifo). Az ifo tartalmazza azokat az információkat, ami a lejáts
zónak kell ahhz, hogy értelmezni tudja az egész "maszlagot" ami a lemezen van, a bop egyszerűen mondva tartalék információs fájlok.
Mindenképpen azt tudom mondani t át, hogy egy lemezre egy film. Az előfordulhat, hogy az ifoedit nem oda teszi a feliratot, ahova szeretnéd, ezen sajnos nem lehet változtatni, ha a felirat helyét is változtatni szeretnéd, akkor másik prg-t kell használni, pl a sony dvd architectet, leírást az oldalon találsz róla, nem szabad megijedni tőle, nem olyan bonyolult mint ahogy elsőre látszik és profi a feliratok terén.
De erre akkor térünk ki, amikor elkezded vele a munkát. Ha hosszútávon foglalkozni akarsz a dvd buherával mindenképpen valami komolyabb prg után kell nézni, de az első sikerek eléréséhez az ifoedit ragyogó.
Üdv pritamin
|
|
|
takinardi |

Játékos
|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
Elküldve: Hétf. Máj. 14, 2007 11:31 am
Hozzászólás témája:
|
 |
Szia Pritamin!
nagyon szépen köszönöm aa választ, most már okosabb lettem.
Való igaz, hogy az IFOEdit néha nem jól adja vissza a feliratot, ezért már többször is használom a MuxMan-t, azzal eddig nem volt gond...
Kíváncsivá tettél a sony-t illetőleg, bár leírást nem találtam, ellenben egy videóbemutatót igen. Hol találom a leírást?
(Itt van még egy külön gondom: a legújabb WindowsMediaPlayerem van és néha előfordul, hogy nem játszik le .avi file-okat, így ezt a bemutatót se tudom megtekinteni.codec hibákat ír ki. Ezzel mit lehet tenni, mert más avi-kat lehoz, néhányat nem...)
Köszönök mindent és a legjobbakat kívánom!
üdv: taki
|
|
|
pritamin |

|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
Elküldve: Hétf. Máj. 14, 2007 3:01 pm
Hozzászólás témája:
|
 |
Szervusz!
Örülök, ha valamiben tudtam segíteni. Természetesen azt a prg-t kell használni, ami a számodra leginkáb megfelel.
Az architectről a főoldalon a programleírások között találsz ismertetőt.
A bemutatók közül ém a harmadikat töltöttem le, az mpg, bármelyik lejátszónak meg kell vele birkóznia. Sajnos a kodekkel kapcsolatban nem tudok mit mondani, ahány avi szinte annyiféle kódek kell hozá, ki kell kísérletezni, melyik játsza le. Arra azonban vigyázz, hogy a lehető legkevesebb kódek legyen a gépeden, mert tisztességesen összezavarják a gépet, ha sok van fent, az addig működö lejátszó is megbolondulhat.
|
|
|
dvdX |

Site Admin
|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
Elküldve: Hétf. Máj. 14, 2007 3:11 pm
Hozzászólás témája:
|
 |
Elnézést, hogy bele kontárkodok, de a sok féle avi lejátszását a VLC media player-el próbáld.
Itt le is töltheted: http://dvdx.hu/index.php?optio.....&id=53
Ha ez nem viszi a kívánt videót, akkor a megfelelő kódeket kell telepítened. De ténylegesen vigyázz arra, amit Pritamin is mondott, hogy túlzásba ne vidd a kódekek telepítését, mert meg csuklik a géped.
További info
|
|
|
takinardi |

Játékos
|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
Elküldve: Pént. Máj. 18, 2007 5:34 pm
Hozzászólás témája:
|
 |
Hali!
Érdekelne per pillanat mégis a 2 film 1 DVD-re mert van pár olyan mese- és rajzfilmem, amik felférnének 1re.
Tudom kéne a Sony DVD Architect, egyelőre mág nincs meg, bár a 6.0-ás verzió valszeg meglesz...
Viszont enélkül, hogy kellene megcsinálni, mert addig is jó lenne felszabadítani a merevlemezt. Bár lehet addig míg meglesz, kibírom.
Minden jót!
üdv
|
|
|
pritamin |

|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
Elküldve: Szomb. Máj. 19, 2007 12:25 pm
Hozzászólás témája:
|
 |
Szervusz Takinardi!
Olvasd el itt a fórumon a dvd szerkesztésben a feliratos hozzászólást, dvdx most éppen egy lemez több film kérdéssel foglalkozik egy hozzászólás kapcsán.
Attól még természetesen ne hagy abba a dvd architect témát sem, az más irányból közelíti a megoldást. Én úgy tudom, hogy architect-ből a 4.0a a legújabb (vegasból van 6-os), de ha van ettől újabb verziójú, akkor az engem is érdekelne. Írok egy privátot ezzel kapcsolatban, örülnék, ha válaszolná rá.
Lehet, hogy gondoltál már rá, de legegyszerűbben úgy szabadíthatsz fel helyet a gépen, ha veszel 3-4 újtaírható dvd lemezt, nem egy komoly összeg és lementesz rá amit lehet. Felszabadul 15-20 Gb, mindjárt lesz helyed másra. Az architect programként kb 100MB-t foglal, a futtatáshoz meg kb 10GB hely kell, így ha használni akarod, akor helyet kell csinálni neki.
Üdv pritamin
|
|
|
takinardi |

Játékos
|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
Elküldve: Szomb. Máj. 19, 2007 1:03 pm
Hozzászólás témája:
|
 |
SziA Pritamin!
Köszönöm újra!
Igazad van, a legújabb 4.0-ás lesz meg, csak én a Vegasra értettem, ami viszont valóban 6-os. (Ahogy te is írtad.)
Valóban van 3 újraírhatóm, azzal együtt használom.
Természetesen válaszolok majd.
üdv, tAKi
|
|
|
takinardi |

Játékos
|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
Elküldve: Szomb. Máj. 19, 2007 1:09 pm
Hozzászólás témája:
|
 |
mit beszélek........
a 3.0-ás lesz meg, ami a régebbi. (6-os vegas, 3-as architect)
minden jót!
|
|
|
pritamin |

|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
Elküldve: Szomb. Máj. 19, 2007 3:16 pm
Hozzászólás témája:
|
 |
Szervusz!
A 3.0-ás nem jó, hibás a felirat kezelése!!!!!!!!!
Mindenképpen a 4.0-ás kell. Olvasd el privit!
pritamin
|
|
|
Beállítások - Hozzászólás |
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
BBCode használata engedélyézett
|
1 / 1 oldal .:. |
|
|
|